Nyhedsbrev

Hvad sker der nu?


MKL Nyt Nr. 2 - april

Årets Generalforsamling er blevet afholdt 28.3 og referat og beretning findes på vores hjemmeside under juridisk grundlag eller ved at klikke her.


Efter opfordring fra et medlem, forsøger vi os nu med et nyhedsbrev nr. 2 der forsøger at inspirere som at informere ved at bruge andet end tekst alene.


Sæson 2023 er lige på trapperne.

Snart kan Sankt Mogens Kilde nydes igen. I år vil vandet i løve munden kunne opleves. Med hjælp fra Dragon sport – Outdoor gaming har vi kunne opstille et madpakke sted ved åen, efter en plan fra 2021 hvor vi tilladelse.

Det ligner næsten det sæt Familien Kähler sad ved, da de i 1888 besøgte kilden og blev malet af L.A Ring. Vi er stolte over at kunne byde jer velkommen i 2023 og over vores samarbejdet.


Mogenstrup Kildelaug har nu taget hul på vores 10 Års jubilæum sæson.

Sankt Mogens er den Nordiske helgen der oprindelig hed St. Magnus og den 15. april ca. 1118 blev han ofret af sin fætter Håkon Pålson. Sankt Mogens rester er stadig bevaret i hans Katedral på Orkneyøerne.


For få år siden, er der lavet en pilgrimsrute med navnet St. Magnus Way. Noget man dyrker som turist attraktionen som vi kender det fra Camønoen  på Møn der benytter sin kulturarv aktivt.

Sankt Mogens Mindedag 15. april

Vi inviterer på åben kilde med pandekager og børneaktiviteter samt fortællinger om Sankt Mogens og kilden. En hyggelig dag for børn & bedste forældre


Vi er der fra

Kl. 13:00 -15:00

ved Sankt Mogens Kilde i Mogenstrup.

Fortælling 13:30 & 14:30

Vi håber at se jer.
200 år Minde for

Lensgreve C.C.S Danneskiold-Samsøe

Sæt Kryds i kalenderen 14. juni Kl. 18:30 når vi inviterer på Koncert med sangskriver MC Hansen der vil fortælle historie og synger sange fra det Sydsjælland, hvor Lensgreven havde sit virke som amtmand for Præstø amt, ved en af de kirker han selv ejede.


Arrangementet bliver i Mogenstrup Menighedshus 

Kirkeskovvej 5 4700 Næstved mere info kommer


MC Hansen har lavet Præstø sange til kulturbænke placeret forskellige steder i byen. Han er selv fra området hvor Gisselfeld kloster tilhøre. Vi anbefaler at alle benytter lejligheden, i det dejlige forår til at gå ud og opleve naturen, Præstø og hans musik via Qr-koder til de steder hvor sangene er skrevet. Dette er en god måde at benytte tiden mens vi venter på en minde koncert og opleve ham live.