Om Gymnastik i Skoven
gym 4
gym 2
gym 3
gym 5

Gymnastik i Kirkeskoven

Det var i Kirkeskoven, der fra Kildemarkedernes afslutning i 1882, blev det nye udflugtsmål for det årlige Grundlovsmøde og for Gymnastik og skytteforeningernes årlige stævne. Endnu engang blev Mogenstrup det store udflugtsmål for stolte danske traditioner.

...

d

Gymnastikopvisninger i Mogenstrup Skov / Mogenstrupfester


Gennem en del år er der arrangeret fælles ”Midsommerfest” / ”Sommerfest” / ”Mogenstrup Fest” for gymnaster og skytter, efter at det i 1918-19 var var kommet til et brud mellem de to dele af den daværende ”Præstø Amts Skytte- og Gymnastikforening”. Skytterne tog da igen navnet ” Præstø Amts Skytteforening, PAS”, mens gymnasterne i 1926 dannede ”Præstø Amts Gymnastikforening, PAG”.


De deltagende gymnaster klædte om i skolen (hvor Netto nu ligger), hvorpå de gik hen til opstilling på kroens parkeringsplads. Med fanerne forrest gik de så i procession næsten helt op ad bakken, ind i skoven, gennem gryden under de høje bøgetræer og marcherede ind på det udlagte gulv i slugten. Tilskuerne sad tæt bag hinanden på kanten af slugten.


Der er udarbejdet en pdf-fil om gymnastikstævnerne, incl. fotos, programmer og  avisomtaler.

Du kan også se en del billeder fra gymnastikstævnerne.


Mogenstrupfesten blev ikke afholdt hvert år, og videoen nedenfor omtaler kun nogle af disse. Der bringes først nogle billeder af:


Indgangen til skoven fra Præstø Landevej (mellem 8,2 km og 8,3 km stenene)

Gryden’, hvor deltagerne nok har bredt tæpper ud og spist deres madkurve

Slugten’ – nu tilvokset, men hvor der i sin tid var udlagt gulv med ribber og musikscene, se fotos fra stævnet i 1943.


Videooptagelsen øverst på siden  er fra den 12.6.1949 ved Præstø Amts Gymnastikforenings Mogenstrup-Fest.


Gym program1
Gym program2