Kildemarked

Skt. Mogens Helligkilde


Skt. Mogens Helligkilde

Mogenstrup Kildemarked - omkring Lovvej 18 i Mogenstrup.

I 2017 foregik det for 5. gang i nyere tid

Lørdag den 24.6. – Søndag den 25.6.2017


Kildemarked 2017 bød på Loppemarked med fortrinsvis gamle ting og sager, Guldgravning med Farmorhuset, Middelalder- og Vikinge-håndværk/historie-fortælling, Ildgøgl, Folkedans som workshop, Lirekassemusik, Markedssti for børn og barnlige sjæle, Hestevognsture,  Små optrin og meget mere.


Professor E. E. Tribini førte os gennem begge dage, herunder med børnesange og Mogenstrupsangen.

Lørdag eftermiddag kunne du høre det verdensberømte Phønix Band spille middelaldermusik.

Søndag formiddag bød Søren Korshøj på sang og skillingsviser.

Søndag eftermiddag spillede og sang Ronni og Jarl sange fra Villa Ø. P.


Hver formiddag og eftermiddag blev der udtrukket en Markedskurv.


Dagli'Brugsen bød velkommen i sit telt med smagsprøver. Vi tændte op i grillen til lækker mad og bagte dejlige pandekager. Det store telt serverede vin, øl og sodavand.

Husk det gamle ord:

Ses vi ikke før, ses vi til Kildemarked i Mogenstrup!  


Se program for kildemarked 2017

Læs mere om kildemarkederne

Se billeder fra kildemarkeder i vort Fotogalleri


------------


Det er nu mere end 130 år siden, det sidste kildemarked løb af stablen. Kildemarkedet blev genoptaget i 2013, og for 5. år i træk genskabte vi dette fantastiske kulturfænomen. Med god musik, udstilling, historiefortælling og eventyr fra Mogenstrup, samt aktiviteter for børn og barnlige sjæle.


Næstved Avis skrev følgende den. 17. okt. 1859:

 

 –" Årlig afholdelse af Skt. Hansdag, et marked i Mogenstrup det så kaldet ”kildemarked”, som i almindelighed besøges af flere tusinde mennesker. Nu er det ikke længere egen-skaberne ved vandet som hidkalder folk i sådanne mængde. Thi der nydes vistnok kun ganske lidt! Nu høre kuren at indtage spise og drikke i mængder.  Samt at de fornøjer sig over forskellige ”kunstneres” præstationer, som i rig mængder strømmer dertil på denne dag”

 

--------------

Vi puster til magien i en nordisk tradition, hvor tusinder flokkedes til Mogenstrup hvert år siden 1100 – 1882 hvor kildemarkeder blev gjort ulovlige.


I 2018 arrangerede Mogenstrup Kildelaug i samarbejde med flere andre lokale foreninger et Kilde Kalas efter et lidt andet koncept for at samle foreningerne om et fælles arrangement.


...