Kildemarked

 

Tag med på Mogenstrup Kildemarked - omkring Lovvej 18 i Mogenstrup.

I år foregår det for 5. gang i nyere tid

Lørdag den 24.6. – Søndag den 25.6.2017

begge dage kl. 10 - 16

 

Kildemarked 2017 byder på Loppemarked med fortrinsvis gamle ting og sager, Guldgravning med Farmorhuset, Middelalder- og Vikinge-håndværk/historie-fortælling, Ildgøgl, Folkedans som workshop, Lirekassemusik, Markedssti for børn og barnlige sjæle, Hestevognsture, Små optrin og meget mere.

 

Professor E. E. Tribini vil føre os gennem begge dage, herunder med børnesange og Mogenstrupsangen.

Lørdag eftermiddag kan du høre det verdensberømte Phønix Band spille middelaldermusik.

Søndag formiddag byder Søren Korshøj på sang og skillingsviser.

Søndag eftermiddag spiller og synger Ronni og Jarl sange fra Villa Ø. P.

 

Hver formiddag og eftermiddag udtrækkes en Markedskurv.

 

Dagli'Brugsen byder velkommen i sit telt med smagsprøver. Vi tænder op i grillen til lækker mad og bagte dejlige pandekager. Det store telt serverer vin, øl og sodavand.

Husk det gamle ord:

Ses vi ikke før, ses vi til Kildemarked i Mogenstrup!

 

Se program for kildemarked 2017

Læs mere om kildemarkederne

Se billeder fra kildemarkeder i vort Fotogalleri

 

------------

 

Det er nu mere end 130 år siden, det sidste kildemarked løb af stablen. Kildemarkedet blev genoptaget i 2013, og for 5. år i træk genskaber vi dette fantastiske kulturfænomen. Med god musik, udstilling, historiefortælling og eventyr fra Mogenstrup, samt aktiviteter for børn og barnlige sjæle.

 

Næstved Avis skrev følgende den. 17. okt. 1859:

–" Årlig afholdelse af Skt. Hansdag, et marked i Mogenstrup det så kaldet ”kildemarked”, som i almindelighed besøges af flere tusinde mennesker. Nu er det ikke længere egen-skaberne ved vandet som hidkalder folk i sådanne mængde. Thi der nydes vistnok kun ganske lidt! Nu høre kuren at indtage spise og drikke i mængder. Samt at de fornøjer sig over forskellige ”kunstneres” præstationer, som i rig mængder strømmer dertil på denne dag”

--------------

Vi puster til magien i en nordisk tradition, hvor tusinder flokkedes til Mogenstrup hvert år siden 1100 – 1882 hvor kildemarkeder blev gjort ulovlige.

 

...